Nötfärs- och rotfruktsgryta
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande margarin
- vatten
- salt
- svartpeppar
Nötfärs- och rotfruktsgryta
Potatis
200 g
Palsternacka
1 st
Morot
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Flytande margarin
½ tsk
Nötfärs
250 g
Vatten
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Köttbuljong
½ påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Skala och tärna potatis, palsternacka och morötter. Finhacka schalottenlök och vitlök.
- Nötfärs- och rotfruktsgryta: Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Bryn nötfärs och schalottenlök ca 5 min och krydda med salt.
- Blanda ner vitlök, potatis, palsternacka och morot, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt vatten, krossade tomater och köttbuljong. Koka upp och sjud ca 25 min, tills rotfrukterna är mjuka. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera nötfärs- och rotfruktsgryta rykande varm!