Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- mjölk
- vetemjöl
- smör
- kycklingbuljong
- salt
- vatten
Ugnsrostade rotfrukter
Potatis
450 g
Rotselleri (Selleri)
300 g
Neutral olja
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Gräddkokt grönkål
Grönkål
100 g
Bananschalottenlök
1 st
Mjölk (Mjölk)
1½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
¾ dl
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Smör (Mjölk)
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Apelsinstekt fläskkotlett
Apelsin
1 st
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Vatten
2 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 638 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 55 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostade rotfrukter: Skala och skär rotselleri i mindre bitar. Halvera potatis. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen, ca 25 min till potatisen mjuknat.
- Gräddkokt grönkål: Finhacka schalottenlök. Plocka grönkålsblad från de hårda stjälkarna. Strimla grönkålsbladen i ca 1 cm breda strimlor. Hetta upp lite smör i en rymlig stekgryta. Fräs löken och grönkål ca 5 min.
- Pudra över vetemjöl. Rör ner grädde, mjölk och smulad kycklingbuljong. Koka upp sjud under lock ca 10 min (späd ev med lite vatten). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Apelsinstekt fläskkotlett: Skölj apelsin i ljummet vatten och finriv skalet (spara till servering). Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida. Tillsätt pressad apelsinsaft och vatten. Låt sjuda ca 1 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C) och vätskan kokat ner till hälften.
- Toppa gräddkokt grönkål med finrivet apelsinskal. Severa med apelsinstekt fläskkotlett och ugnsrostade rotfrukter.