Laxwok teriyaki med jasminris
30
Laktosfri
9
Points®värde per portion

Laxwok teriyaki med jasminris

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja

Laxwok

Broccoli
1 st
Röd paprika
½ st
Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Neutral olja
1+½ tsk
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp

Till servering

Jasminris
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar, ca 2x2 cm. Skär bort skinnet på laxfilén och skär i ca 3x2 cm stora bitar och krydda med salt.
  3. Laxwok: Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek laxbitarna på hög värme ca 2 min runt om. Lägg över på en tallrik. Spara stekpannan. 
  4. Hetta upp ½ tsk neutral olja i den sparade stekpannan. Fräs broccoli och röd paprika ca 3 min, krydda med lite salt. Tillsätt teriyakisås och lägg tillbaka laxbitarna. Låt allt bli varmt ca 1 min. 
  5. Servera laxwok teriyaki med jasminris.