Sataykyckling med wokade grönsaker och jordnötter
20
Laktosfri
Utan gluten

Sataykyckling med wokade grönsaker och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Sataykyckling

Minutfilé
330 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Broccoli
1 st
Sataysås
1 förp
Vatten
½ dl

Till servering

Jasminris
125 g
Lime
1 st
Jordnötter (Jordnötter)
40 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 666 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 56 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går lika bra att värma sataysåsen i en kastrull - om någon hellre önskar såsen vid sidan!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kycklingsatay: Bryt broccoli i buketter. Strimla minutfilé tunt. Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min på hög värme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt broccoli. Stek ytterligare ca 2 min.
  3. Blanda ner sataysås och vatten i pannan och låt sjuda ca 2 min under omrörning (Se tips!). Smaka av med lite salt.
  4. Klyfta lime. Servera sataykyckling med jasminris och limeklyfta. Toppa med jordnötter och chili flakes (efter egen smak).