Citrongrillad fläskkotlett med fransk potatissallad
35
0,9 kg CO2e
Utan gluten

Citrongrillad fläskkotlett med fransk potatissallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • vitlök
  • smör

Rostad potatis

Småpotatis
450 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar

Dressing

Citron
1 st
Salladslök
1 förp
Rött äpple
1 st
Tomat
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Näringsvärde per portion
  • Energi 498 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Halvera småpotatis och lägg i en smord långpanna. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
  3. Dressing: Tvätta citron ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Finstrimla salladslök, tärna äpple och tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner citronskal, matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger, torkad timjan, pressad vitlök och salt.
  4. Skär fläskkotlett i 2 skivor. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  5. Grilla eller hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Halvera den använda citronen och grilla eller stek med snittytan nedåt någon minut. 
  6. Blanda ner rostad potatis i salladsskålen med dressing. Pressa grillad citron över det nygrillade köttet.  
  7. Grovhacka bladpersilja och strö över potatissalladen. Servera med citrongrillad fläskkotlett.