Stekt fläskkotlett med krossad potatis
45
Utan gluten
11
Points®värde per portion

Stekt fläskkotlett med krossad potatis

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • flingsalt
  • bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar

Krossad potatis

Potatis
450 g
Citron
½ st
Olivolja
½ msk
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Flingsalt
Bakplåtspapper
1 st

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk

Sallad

Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Krossad potatis: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet.
  3. Fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Krossad potatis: Lägg över potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och krossa dem lätt med handen. Pressa över lite citronsaft och ringla över olivolja. 
  5. Blanda riven parmesan, rivet citronskal, torkad timjan, pressad vitlök och lite flingsalt i en skål. Fördela blandningen över potatisen. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills potatisen fått fin färg.
  6. Fläskkotlett: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fläskkotlett ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  7. Dela tomat i mindre bitar. Servera nystekt fläskkotlett med krossad potatis, mixsallad och tomat.