Tikka masala med linser och halloumi
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- tomatpuré
- salt
- svartpeppar
Linsgryta
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
½ st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
75 g
Ingefära
½ bit
Neutral olja
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Torra röda linser
½ förp
Garam masala
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Basmatiris
1 dl
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Hacka schalottenlök. Tärna röd paprika och halloumi. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk).
- Linsgryta: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek schalottenlök och halloumi ca 2 min. Tillsätt röd paprika, pressad vitlök, tomatpuré, minifraiche, krossade tomater, linser, riven ingefära och garam masala.
- Koka upp och sjud under lock ca 12 min, tills linserna är mjuka. Spä eventuellt med lite vatten om grytan känns tjock. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera linsgryta med basmatiris.