Tikka masala med linser och halloumi
30
Utan gluten
Vegetariskt
12
Points®värde per portion

Tikka masala med linser och halloumi

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar

Linsgryta

Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
½ st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
75 g
Ingefära
½ bit
Neutral olja
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Krossade tomater
1 förp
Torra röda linser
½ förp
Garam masala
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Basmatiris
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Hacka schalottenlök. Tärna röd paprika och halloumi. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). 
  3. Linsgryta: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek schalottenlök och halloumi ca 2 min. Tillsätt röd paprika, pressad vitlök, tomatpuré, minifraiche, krossade tomater, linser, riven ingefära och garam masala. 
  4. Koka upp och sjud under lock ca 12 min, tills linserna är mjuka. Spä eventuellt med lite vatten om grytan känns tjock. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera linsgryta med basmatiris.