Burrito med kyckling och mango
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Kycklingfyllning
Kycklingfilé
300 g
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
1 tsk
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tillbehör
Mango
1 st
Gurka
½ st
Koriander
10 g
Till servering
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Strimla kycklingfilé. Häll av och skölj svarta bönor.
- Kycklingfyllning: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen med Linas tre kryddor och salt ca 7 min, tills den är helt genomstekt.
- Tillsätt avhällda svarta bönor till stekpannan. Fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
- Tillbehör: Skala mango. Dela och kärna ur gurka. Tärna mango och gurka smått. Grovhacka koriander.
- Fördela grönsaker, koriander och kycklingfyllning i tortillabröd. Rulla ihop och ät direkt.