Burrito med kyckling och mango
35
Laktosfri
9
Points®värde per portion

Burrito med kyckling och mango

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Kycklingfyllning

Kycklingfilé
300 g
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
1 tsk
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Tillbehör

Mango
1 st
Gurka
½ st
Koriander
10 g

Till servering

Tortillabröd (Vete)
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Strimla kycklingfilé. Häll av och skölj svarta bönor.
  2. Kycklingfyllning: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen med Linas tre kryddor och salt ca 7 min, tills den är helt genomstekt.
  3. Tillsätt avhällda svarta bönor till stekpannan. Fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite nymald svartpeppar. 
  4. Tillbehör: Skala mango. Dela och kärna ur gurka. Tärna mango och gurka smått. Grovhacka koriander.
  5. Fördela grönsaker, koriander och kycklingfyllning i tortillabröd. Rulla ihop och ät direkt.