Saffranspasta med räkor
30
9
Points®värde per portion

Saffranspasta med räkor

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • neutral olja
  • tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar

Pastasås

Morot
1 st
Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
½ tsk
Saffran
1 förp
Tomatpuré
2 tsk
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar

Till servering

Spaghetti (Vete)
125 g
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  2. Förberedelser: Hyvla remsor av morot och zucchini med en potatisskalare eller osthyvel. Hacka schalottenlök och vitlök. 
  3. Pastasås: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek schalottenlök ca 3 min. Tillsätt vitlök, saffran, tomatpuré, morötter och zucchini. Stek allt på medelvärme, ca 3 min tills grönsakerna mjuknat.
  4. Blanda ner minifraiche i grytan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Rör ner avhälld spaghetti och det sparade pastavattnet, lite i taget, tills du får en krämig konsistens. Avsluta med att röra ner avhällda räkor. Servera direkt.