Rostad auberginepasta med salsiccia och parmesan
25-35

Rostad auberginepasta med salsiccia och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Rostade grönsaker

Cocktailtomater
250 g
Aubergine
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Salsiccia

Salsicciakorv
1 förp
Olivolja

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Oregano
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 661 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
  3. Rostade grönsaker: Halvera cocktailtomater. Tärna aubergine i 2x2 cm stora bitar. Lägg allt i en ugnsform och ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, rör om efter halva tiden.
  4. Salsiccia: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek salsiccian på hög temperatur ca 2 min per sida. Lägg över i ugnsformen med grönsaker de sista 10 minuterna tills korven är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till steg 7.
  6. Finriv parmesan. Plocka bladen från oregano. Skär den färdiga korven i grova bitar.
  7. Blanda nykokt linguine med sparat pastavatten, rostade grönsaker och parmesan. Toppa med oregano och salsiccia.