Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Rostade grönsaker
Cocktailtomater
250 g
Aubergine
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Salsiccia
Salsicciakorv
1 förp
Olivolja
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Oregano
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 661 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
- Rostade grönsaker: Halvera cocktailtomater. Tärna aubergine i 2x2 cm stora bitar. Lägg allt i en ugnsform och ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, rör om efter halva tiden.
- Salsiccia: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek salsiccian på hög temperatur ca 2 min per sida. Lägg över i ugnsformen med grönsaker de sista 10 minuterna tills korven är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till steg 7.
- Finriv parmesan. Plocka bladen från oregano. Skär den färdiga korven i grova bitar.
- Blanda nykokt linguine med sparat pastavatten, rostade grönsaker och parmesan. Toppa med oregano och salsiccia.