Marockansk kycklinggryta med ras el hanout, rostade morötter och couscous
30
Laktosfri

Marockansk kycklinggryta med ras el hanout, rostade morötter och couscous

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • kycklingbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • tomatpuré

Couscous

Couscous (Vete)
125 g
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
1 tärning

Rostade morötter

Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Marockansk gryta

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Kycklinglårfilé
350 g
Ras el hanout
1 msk
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 548 kcal
  • Fett 15 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Couscous: Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen, täck med folie och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
  3. Rostade morötter: Skala och skär morötter i grova bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills de har fått färg och blivit mjuka.
  4. Marockansk gryta: Grovhacka gul lök. Skiva vitlök. Dela varje kycklinglårfilé på hälften. Putsa inte bort fettet, det smälter i grytan och ger en god smak. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn kycklingen ca 3 min. Sänk värmen till medelvärme och tillsätt lök, vitlök och ras el hanout, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera marockansk kycklinggryta med rostade morötter och couscous.