Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- jordnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- ströbröd
- vitlök
- salt
- neutral olja
- grillspett
- socker
Fläskfärsspett
Lime, skal
1 st
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Ströbröd
¼ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Fläskfärs
250 g
Neutral olja
Grillspett
4 st
Dressing
Lime, saft
1 st
Fisksås (Fisk)
25 ml
Socker
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
1 st
Ljummen rissallad
Jasminris
125 g
Mynta
20 g
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Jordnötter (Jordnötter)
20 g
Gurka
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 732 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Fläskfärsspett: Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt finrivet limeskal, pressad vitlök, salt och fläskfärs. Blanda ordentligt och forma till 4 järpar.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek fläskfärsjärparna runtom, ca 3 min. Lägg över i en ugnsform. Trä upp de stekta järparna på grillspett om ni vill. Tillaga klart i mitten av ugnen ca 15 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Dressing: Grovhacka chili och vitlök. Mortla ihop socker, chili och vitlök i en mortel (har ni ingen mortel så finhacka chili och vitlök och lägg i en skål). Blanda ner pressad saft från den använda limen och fisksås.
- Rissallad: Skala och finstrimla morot och rödlök. Skär gurka i små tärningar. Plocka bladen från myntan. Strimla hälften av myntan och spara resten till servering. Blanda ihop alla grönsaker, strimlad mynta, kokt jasminris, jordnötter och dressing.
- Toppa rissalladen med myntablad och servera med fläskfärsspett.