Halstrad lax med jordärtskockscrème, rostad potatissallad och ruccola
40
Laktosfri
Utan gluten

Halstrad lax med jordärtskockscrème, rostad potatissallad och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • äggula
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja
  • vatten

Rostad potatissallad

Potatis
450 g
Jordärtskocka
150 g
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st

Jordärtskockscrème

Jordärtskocka
100 g
Vitlök
1 klyfta
Äggula (Ägg)
1 st
Vitvinsvinäger
¾ tsk
Neutral olja
1½ msk
Vatten
1 msk
Salt
½ krm
Svartpeppar

Halstrad lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 637 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatissallad: Halvera potatis. Tvätta och skär jordärtskocka i grova bitar. Kvarta rödlök. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Jordärtskockscrème: Skala jordärtskocka och skär i mindre bitar. Skala vitlöksklyftan. Koka allt i lättsaltat vatten ca 25 min, tills jordärtskockan är helt mjuk. Häll av och lägg allt i en mixerbunke. Tillsätt neutral olja, vatten, vitvinsvinäger och äggula. Mixa till en slät crème med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
  4. Skär laxen i portionsbitar. Krydda med salt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxbitarna på skinnsidan ca 4 min. Vänd på fisken och stek ytterligare ca 2 min.
  5. Blanda rostad potatis, rödlök och jordärtskocka med ruccola. Servera med halstrad laxfilé och jordärtskockscrème.