40
Laktosfri
Utan gluten
Halstrad lax med jordärtskockscrème, rostad potatissallad och ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- äggula
- vitvinsvinäger
- neutral olja
- vatten
Rostad potatissallad
Potatis
450 g
Jordärtskocka
150 g
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Jordärtskockscrème
Jordärtskocka
100 g
Vitlök
1 klyfta
Äggula (Ägg)
1 st
Vitvinsvinäger
¾ tsk
Neutral olja
1½ msk
Vatten
1 msk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Halstrad lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 637 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatissallad: Halvera potatis. Tvätta och skär jordärtskocka i grova bitar. Kvarta rödlök. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
- Jordärtskockscrème: Skala jordärtskocka och skär i mindre bitar. Skala vitlöksklyftan. Koka allt i lättsaltat vatten ca 25 min, tills jordärtskockan är helt mjuk. Häll av och lägg allt i en mixerbunke. Tillsätt neutral olja, vatten, vitvinsvinäger och äggula. Mixa till en slät crème med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Skär laxen i portionsbitar. Krydda med salt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxbitarna på skinnsidan ca 4 min. Vänd på fisken och stek ytterligare ca 2 min.
- Blanda rostad potatis, rödlök och jordärtskocka med ruccola. Servera med halstrad laxfilé och jordärtskockscrème.