Salsicciagryta med äppelsallad
25-35

Salsicciagryta med äppelsallad

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • olivolja
    • kycklingbuljong
    • tomatpuré
    • salt
    • svartpeppar
    • vitvinsvinäger

    Salsicciagryta

    Röd paprika
    1 st
    Gul lök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Salsicciakorv
    1 förp
    Olivolja
    Kons. körsbärstomater
    1 förp
    Kycklingbuljong
    1 tärning
    Tomatpuré
    1 msk
    Torkad oregano
    ½ msk
    Chili flakes
    2 krm
    Salt
    Svartpeppar

    Äppelsallad

    Rött äpple
    1 st
    Grönkål
    100 g
    Olivolja
    Vitvinsvinäger
    Salt
    Svartpeppar

    Till servering

    Basmatiris
    125 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 588 kcal
    • Fett 21 g
    • Kolhydrater 74 g
    • Protein 26 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Använd gärna mer chili flakes för en hetare gryta.

    1. Salsicciagryta: Tärna röd paprika i ca 2x2 cm stora bitar. Grovhacka gul lök. Finhacka vitlök. Ta bort skinnet från salsicciakorven och behåll köttet. Fördela i mindre bitar.
    2. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs salsiccia, paprika, lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, tomatpuré, smulad kycklingbuljong, torkad oregano och chili flakes. Koka upp och sjud under lock ca 15 min. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
    3. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    4. Äppelsallad: Tärna rött äpple smått. Repa och strimla grönkål. Lägg grönkålen i en salladsskål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Krama kålen mjuk med händerna. Blanda ner äppelbitarna.
    5. Servera salsicciagryta med nykokt basmatiris och äppelsallad.