Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- kycklingbuljong
- tomatpuré
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Salsicciagryta
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salsicciakorv
1 förp
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 tärning
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
½ msk
Chili flakes
2 krm
Salt
Svartpeppar
Äppelsallad
Rött äpple
1 st
Grönkål
100 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Till servering
Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 588 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna mer chili flakes för en hetare gryta.
- Salsicciagryta: Tärna röd paprika i ca 2x2 cm stora bitar. Grovhacka gul lök. Finhacka vitlök. Ta bort skinnet från salsicciakorven och behåll köttet. Fördela i mindre bitar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs salsiccia, paprika, lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, tomatpuré, smulad kycklingbuljong, torkad oregano och chili flakes. Koka upp och sjud under lock ca 15 min. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Äppelsallad: Tärna rött äpple smått. Repa och strimla grönkål. Lägg grönkålen i en salladsskål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Krama kålen mjuk med händerna. Blanda ner äppelbitarna.
- Servera salsicciagryta med nykokt basmatiris och äppelsallad.