Coconut beef med nudlar och koriander
20
Laktosfri

Coconut beef med nudlar och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • svartpeppar
  • vatten

Tillbehör

Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Koriander
20 g

Coconut beef

Morot
1 st
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Svartpeppar
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Kokosmjölk
1 dl
Vatten
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 622 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull till äggnudlarna.
  2. Skär morot i tunna slantar. Dela lök och paprika i klyftor.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna eller wok. Stek nötfärs 1-2 min på hög värme, tills den fått fin färg. Pressa ner vitlök och tillsätt morot, paprika och lök. Krydda med malen ingefära och lite nymald svartpeppar. Stek ytterligare 1-2 min. 
  4. Blanda ner japansk soja, kokosmjölk och vatten i pannan. Sänk värmen och låt allt sjuda 1-2 min. Tips - häll över resten av kokosmjölken i en skål och förvara i kylen!
  5. Lägg ner äggnudlar i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
  6. Grovhacka koriander. Blanda ner nykokta nudlar i coconut beef-såsen. Toppa med koriander och servera direkt.