30-40
Laktosfri
Chicken teriyaki - Sojastekt kyckling med sesamstekta grönsaker
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- socker
- flytande honung
- neutral olja
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
Teriyakisås
Vitlök
ca 1-2 klyfta
Socker
½ msk
Flytande honung
½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 ½ msk
Neutral olja
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Sesamstekta grönsaker
Salladskål
300 g
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Neutral olja
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Chili flakes
1 krm
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Kyckling
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
½ msk
Till servering
Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 608 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Teriyakisås: Lägg pressad vitlök i en liten skål. Blanda med socker, flytande honung, japansk soja, neutral olja, vitvinsvinäger, vatten, majsstärkelse och malen ingefära.
- Förberedelser: Skär salladskål i mindre bitar och rödlök i små klyftor. Skala och skär morot i tunna, sneda skivor. Dela kycklingfilé horisontellt, till två tunna skivor per filé. Strimla sedan skivorna.
- Sesamstekta grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs salladskål, rödlök och morot ca 3 min. Tillsätt sesamfrön och chili flakes, fräs ytterligare ca 2 min. Ringla över vitvinsvinäger och krydda med lite salt. Lägg upp på ett fat och täck med lock. Spara stekpannan.
- Kyckling: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan och fräs kycklingstrimlorna ca 5 min. Tillsätt teriyakisåsen. Koka upp och sjud ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
- Servera chicken teriyaki med sesamstekta grönsaker och jasminris. Toppa med sesamfrön.