Chili- och limestekt fläskfärs med rödkålssallad, mango och sesamfrön
30
Laktosfri
Utan gluten

Chili- och limestekt fläskfärs med rödkålssallad, mango och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande honung
  • salt
  • vitlök
  • vatten
  • svartpeppar
  • neutral olja

Limedressing

Ingefära
½ bit
Lime
1 st
Japansk soja (Sojabönor)
1 ½ msk
Flytande honung
½ msk
Malen koriander
½ tsk
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1 ½ dl
Majsstärkelse
½ msk

Kålsallad

Morot
1 st
Rödkål
125 g
Salt
Svartpeppar

Chili- & limestekt fläskfärs

Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½ st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Salt

Tillbehör

Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Mango
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 691 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili kan variera i styrka!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna ca 2 min. Spara stekpannan. 
  3. Limedressing: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg ingefära och limeskal i en liten skål. Blanda med japansk soja, flytande honung, malen koriander, salt, pressad vitlök, vatten och majsstärkelse.
  4. Kålsallad: Skala morot. Strimla rödkål och morot tunt. Lägg allt i en bunke. Tillsätt pressad saft från halva den skalade limen och hälften av de rostade sesamfröna. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Chili- och limestekt fläskfärs: Finhacka bananschalottenlök och skiva röd chili tunt (se tips!). Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek fläskfärs ca 5 min på hög värme. Sänk till medelvärme och fräs lök och chili ytterligare ca 2 min. Tillsätt limedressingen och sjud ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med saft från den resterande limen och lite salt. 
  6. Skär mango i mindre bitar.
  7. Servera chili- och limestekt fläskfärs med mango och ris. Toppa med resten av de rostade sesamfröna.