Rotfruktspanna med rosmarin och dijonsenap
35
Vegetariskt

Rotfruktspanna med rosmarin och dijonsenap

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vitlök
  • tomatpuré
  • socker
  • mjölk
  • grönsaksbuljong
  • svartpeppar

Rostade grönsaker

Palsternacka
300 g
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Torkad rosmarin
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk

Dijonsås

Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 ½ msk
Socker
½ tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g

Tillbehör

Basmatiris
125 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 588 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 88 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Rostade grönsaker: Skala och klyfta palsternacka och rödlök. Lägg i en smord ugnsform. Tillsätt cocktailtomater och blanda ner torkad rosmarin, olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
  4. Dijonsås: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Pressa ner vitlök och fräs ca 1 min på svag värme utan att löken får färg.
  5. Rör ner tomatpuré, socker, dijonsenap, mjölk, vispgrädde och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 4 min.
  6. Häll av och skölj blandade bönor. Vänd ner de rostade grönsakerna och blandade bönor i såsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Grovhacka bladpersilja och strö över pannan. Servera rotfruktspanna med nykokt basmatiris och ruccola.