Turkey larb med sojayoghurt och limedressad kålrabbi
25

Turkey larb med sojayoghurt och limedressad kålrabbi

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • socker
  • salt
  • flingsalt

Sojayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk

Larbfärs

Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Lime
1 st
Kalkonfärs
300 g
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Socker
1 tsk
Salt

Till servering

Jasminris
125 g
Kålrabbi
½ st
Flingsalt
Näringsvärde per portion
  • Energi 663 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sojayoghurt: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med japansk soja.
  3. Skiva rödlök. Kärna ur och skiva röd chili tunt. Lägg undan hälften av chilin till servering. Tvätta limen i ljummet vatten. Finriv skalet och dela limen.
  4. Skala kålrabbi och skär i tunna stavar, lägg i en skål. Blanda med pressad saft från halva limen och strö över lite flingsalt.
  5. Larbfärs: Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek kalkonfärs, hälften av den röda chilin och pressad vitlök ca 5 min, tills nötfärsen är frasig och helt genomstekt. Dra stekpannan från värmen.
  6. Rör ner limeskal, pressad saft från halva limen, japansk soja, socker och rödlök i pannan med färs. Blanda ordentligt. Smaka eventuellt av med lite salt.
  7. Servera larbfärs med sojayoghurt, jasminris och limedressad kålrabbi. Toppa med resten av den röda chilin!