Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- socker
- salt
- flingsalt
Sojayoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Larbfärs
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Lime
1 st
Kalkonfärs
300 g
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Socker
1 tsk
Salt
Till servering
Jasminris
125 g
Kålrabbi
½ st
Flingsalt
Näringsvärde per portion
- Energi 663 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sojayoghurt: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med japansk soja.
- Skiva rödlök. Kärna ur och skiva röd chili tunt. Lägg undan hälften av chilin till servering. Tvätta limen i ljummet vatten. Finriv skalet och dela limen.
- Skala kålrabbi och skär i tunna stavar, lägg i en skål. Blanda med pressad saft från halva limen och strö över lite flingsalt.
- Larbfärs: Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek kalkonfärs, hälften av den röda chilin och pressad vitlök ca 5 min, tills nötfärsen är frasig och helt genomstekt. Dra stekpannan från värmen.
- Rör ner limeskal, pressad saft från halva limen, japansk soja, socker och rödlök i pannan med färs. Blanda ordentligt. Smaka eventuellt av med lite salt.
- Servera larbfärs med sojayoghurt, jasminris och limedressad kålrabbi. Toppa med resten av den röda chilin!