Chicken Biryani Masala med kålrabbi- och äppelsallad
40

Chicken Biryani Masala med kålrabbi- och äppelsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong

Kyckling Biryani Masala

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Minutfilé
330 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Biryani masalakrydda
1 msk
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 tärning

Couscous

Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Mandelspån (Mandel)
25 g

Kålrabbi- & äppelsallad

Lime
1 st
Kålrabbi
½ st
Rött äpple
1 st
Olivolja
Salt

Myntayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mynta
20 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 650 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 53 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Kyckling Biryani Masala: Skiva bananschalottenlök och vitlök tunt. Krydda minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar.
  2. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingen på hög värme, ca 2 min per sida. Sänk till medelvärme. Tillsätt all lök och biryani masalakrydda. Fräs ytterligare ca 3 min.
  3. Tillsätt vatten och smulad grönsaksbuljong till kycklingpannan. Sjud ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lyft upp kycklingen och lägg den på ett fat, täck gärna med aluminiumfolie.
  4. Couscous: Rör ner couscous i pannan med biryani masala-buljongen. Ta från värmen och täck med lock eller aluminiumfolie. Låt dra ca 10 min. Ringla över lite olivolja. Fluffa couscousen med en gaffel och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Kålrabbi- och äppelsallad: Tvätta limen i ljummet vatten. Skala och skär stavar av kålrabbi. Skär äpple i tunna skivor. Lägg allt i en skål och blanda med finrivet skal och pressad saft från limen, lite olivolja och salt.
  6. Myntayoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Grovhacka myntablad och rör ner i yoghurten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Toppa couscousen med mandelspån. Servera med kyckling biryani masala, kålrabbi- och äppelsallad och myntayoghurt.