Tacos de frijoles med avokadokräm och pico de gallo
30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Tacos de frijoles med avokadokräm och pico de gallo

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • socker
  • salt
  • vatten
  • svartpeppar

Frijoles

Svarta bönor
1 förp
Bananschalottenlök
½ st
Röd chili
⅓-½ st
Tomat
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
2 tsk
Spiskummin
1 ½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Vatten
2 msk

Pico de gallo

Bananschalottenlök
½ st
Tomat
2 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Lime
½ st
Salt
Svartpeppar

Avokadokräm

Avokado
1 st
Spiskummin
1 krm
Lime
½ st
Vatten
2 msk
Salt

Tillbehör

Majs
1 förp
Tortillabröd (Vete)
1 förp
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 668 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 100 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Frijoles: Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka bananschalottenlök och röd chili. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Grovhacka tomat. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, chili och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt svarta bönor och hackad tomat.
  2. Rör ner paprikapulver, spiskummin, torkad oregano, socker, salt och vatten i stekgrytan. Sjud på svag värme under lock ca 8 min.
  3. Pico de gallo: Finhacka bananschalottenlök, tomat och all koriander (spara lite till servering). Lägg tomat, lök, pressad vitlök och pressad saft från en halv lime i skålen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Avokadokräm: Dela och kärna ur avokado. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt spiskummin, saften från resten av limen och vatten. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med lite salt.
  5. Tillbehör: Häll av och skölj majs. Värm tortillabröd hastigt i en torr stekpanna. 
  6. Fyll varma tortillabröd med frijoles, pico de gallo, avokadokräm, majs och hackad koriander.