Tomatsoppa med mumsiga pizzasnurror
40
Vegetariskt

Tomatsoppa med mumsiga pizzasnurror

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper

Tomatsoppa

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Torkad oregano
1 tsk
Socker
1 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Svartpeppar

Pizzasnurror

Pizzakit (Vete, Laktos)
½ st
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
100 g
Torkad oregano
Bakplåtspapper
1 st

Till servering

Gurka
1 st
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 611 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Tomatsoppa: Skiva bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök, vitlök och tomatpuré hastigt. 
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano och socker. Sjud ca 10 min.
  4. Pizzasnurror: Rulla ut pizzadegen och bred på den medföljande pizzasåsen. Strö över riven ost och lite torkad oregano. Rulla ihop degen från kortsidan. Skär i 3 cm tjocka skivor.
  5. Lägg pizzasnurrorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min, tills de är genomgräddade.
  6. Skär gurka i stavar och ställ i glas.
  7. Tomatsoppa: Ta soppan från värmen och rör ner vispgrädde. Om du vill, mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  8. Servera tomatsoppan med nygräddade pizzasnurror, ruccola och gurkstavar.