Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
- grönsaksbuljong
- socker
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Tomatsoppa
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Torkad oregano
1 tsk
Socker
1 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Svartpeppar
Pizzasnurror
Pizzakit (Vete, Laktos)
½ st
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
100 g
Torkad oregano
Bakplåtspapper
1 st
Till servering
Gurka
1 st
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 611 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Tomatsoppa: Skiva bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök, vitlök och tomatpuré hastigt.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano och socker. Sjud ca 10 min.
- Pizzasnurror: Rulla ut pizzadegen och bred på den medföljande pizzasåsen. Strö över riven ost och lite torkad oregano. Rulla ihop degen från kortsidan. Skär i 3 cm tjocka skivor.
- Lägg pizzasnurrorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min, tills de är genomgräddade.
- Skär gurka i stavar och ställ i glas.
- Tomatsoppa: Ta soppan från värmen och rör ner vispgrädde. Om du vill, mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera tomatsoppan med nygräddade pizzasnurror, ruccola och gurkstavar.