Sesamstekt torsk med teriyakisås, grönsaker och jasminris
30
Laktosfri

Sesamstekt torsk med teriyakisås, grönsaker och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Grönsaker

Bananschalottenlök
1 st
Gurka
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Sesamstekt torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Sesamfrön (Sesamfrön)
ca 1 msk
Neutral olja

Till servering

Jasminris
125 g
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 532 kcal
  • Fett 12 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Grönsaker: Skiva schalottenlök tunt. Skär gurka och röd paprika i mindre bitar. Lägg allt i separata skålar eller blanda allt med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål.
  3. Sesamstekt torsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg sesamfrö på en tallrik och vänd fisken i sesamfröna. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
  4. Servera sesamstekt torsk med grönsaker, jasminris och en teriyakisås.