Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
Grönsaker
Bananschalottenlök
1 st
Gurka
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sesamstekt torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Sesamfrön (Sesamfrön)
ca 1 msk
Neutral olja
Till servering
Jasminris
125 g
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 532 kcal
- Fett 12 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Grönsaker: Skiva schalottenlök tunt. Skär gurka och röd paprika i mindre bitar. Lägg allt i separata skålar eller blanda allt med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål.
- Sesamstekt torsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg sesamfrö på en tallrik och vänd fisken i sesamfröna. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
- Servera sesamstekt torsk med grönsaker, jasminris och en teriyakisås.