Salsicciaragu med rostad aubergine, parmesan och ruccola
30

Salsicciaragu med rostad aubergine, parmesan och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vatten
  • tomatpuré
  • kycklingbuljong

Rostad auberginesallad

Aubergine
1 st
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g

Salsicciaragu

Salsicciakorv
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Tomatpuré
1 msk
Kycklingbuljong
1 tärning
Torkad salvia
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Salt
Svartpeppar

Till servering

Casarecce (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 766 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Förberedelser: Tärna aubergine i ca 2x2 cm stora bitar och salta lätt. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär salsiccia i mindre bitar. 
  3. Rostad auberginesallad: Lägg tärnad aubergine på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
  4. Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
  5. Salsicciaragu: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs salsiccia, schalottenlök och vitlök ca 3 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, tomatpuré, smulad kycklingbuljong, torkad salvia och chili flakes. Koka upp och sjud under lock ca 10 min. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  6. Rostad auberginesallad: Blanda rostad aubergine med ruccola och riven parmesan.
  7. Blanda ner avhälld pasta och riven parmesan i salsicciaragu. Lägg upp i djupa tallrikar, toppa med rostad auberginesallad och lite extra chili flakes (valfritt).