Julbiffar med krämig rödkålssallad och kanelrostade morötter
30

Julbiffar med krämig rödkålssallad och kanelrostade morötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • senap
  • ströbröd
  • mjölk
  • smör

Kanelrostade morötter

Morötter
300 g
Bakplåtspapper
Neutral olja
Salt
Malen kanel
½ tsk
Svartpeppar

Krämig rödkålssallad

Rödkål
200 g
Salt
½ tsk
Grönt äpple
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Malen ingefära
½ tsk
Senap (Senap)
1 tsk
Svartpeppar

Julbiffar

Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Malen ingefära
½ tsk
Malen kanel
½ tsk
Salt
½ tsk
Senap (Senap)
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Nötfärs
250 g
Neutral olja

Potatisstomp

Mospotatis
450 g
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 646 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. 
  3. Kanelrostade morötter: Skala och dela morot i stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite neutral olja, salt, malen kanel och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg och är mjuka.
  4. Krämig rödkålssallad: Strimla rödkål fint. Lägg i en bunke och knåda in salt med händerna. Grovriv grönt äpple. Tillsätt äpple, matyoghurt, malen ingefära, din favoritsenap och lite nymald svartpeppar till bunken med kålen. Blanda väl och smaka av med lite salt.
  5. Julbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, malen ingefära, malen kanel, salt, din favoritsenap och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 4 biffar. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Potatisstomp: Häll bort vattnet och krossa potatisen med en ballongvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölk och lite smör, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera julbiffar med krämig rödkålssallad, kanelrostade morötter och potatisstomp.