Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- ströbröd
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Köttfärsbiffar
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
1 msk
Mjölk (Mjölk)
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
½ tsk
Krämig pastasallad
Penne (Vete)
200 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Ajvar relish
1 förp
Ruccola
30 g
Tomat
2 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm
Näringsvärde per portion
- Energi 723 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Köttfärsbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och pressad vitlök. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Krämig pastasallad: Koka penne enligt anvisning på förpackningen. Klyfta tomater.
- Blanda nykokt pasta med matyoghurt och ajvar relish. Toppa med ruccola och klyftade tomater. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera köttfärsbiffar express med krämig pastasallad.