Köttfärsbiffar express med krämig pastasallad
20

Köttfärsbiffar express med krämig pastasallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • ströbröd
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Köttfärsbiffar

Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
1 msk
Mjölk (Mjölk)
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
½ tsk

Krämig pastasallad

Penne (Vete)
200 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Ajvar relish
1 förp
Ruccola
30 g
Tomat
2 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 723 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Köttfärsbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och pressad vitlök. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  3. Krämig pastasallad: Koka penne enligt anvisning på förpackningen. Klyfta tomater. 
  4. Blanda nykokt pasta med matyoghurt och ajvar relish. Toppa med ruccola och klyftade tomater. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera köttfärsbiffar express med krämig pastasallad.