Krämig linguine med rödstrimma, cocktailtomater och parmesan
20

Krämig linguine med rödstrimma, cocktailtomater och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Pastasås

Cocktailtomater
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Rödstrimma (Fisk)
250 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Riven parmesan (Mjölk)
40 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 745 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Blanda gärna salladen med lite balsamvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelser: Halvera cocktailtomater. Hacka schalottenlök. Skär rödstrimma i mindre bitar, ca 3x3 cm stora. 
  3. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  4. Pastasås: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek rödstrimma, schalottenlök och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och chili flakes. Tillsätt cocktailtomaterna och vispgrädde. Sjud på låg värme ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Blanda avhälld linguine med pastasåsen och hälften av den riven parmesanen.
  6. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med resten av parmesanen. Servera med mixsallad (se tips!), ät direkt!