Halloumiburgare med guacamole och pommes frites
30
Vegetariskt

Halloumiburgare med guacamole och pommes frites

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitlök

Pommes frites

Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Salt
½ tsk

Guacamole

Avokado
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm

Till servering

Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Gurka
1 st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Olivolja
½ tsk
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 683 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Pommes frites: Skär bakpotatis i tunna stavar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  3. Guacamole: Halvera, kärna ur och mosa avokado i en skål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök och salt.
  4. Halvera tomat och rödök, skiva tunt. Skiva gurka. Lägg upp på ett fat.
  5. Skär halloumi i 4 tunna skivor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 2 min per sida, tills den fått fin färg. Värm sedan hamburgerbröden hastigt med snittytan nedåt i den använda pannan.
  6. Fyll bröden med guacamole, halloumi, skivad tomat, rödlök och gurka. Servera med pommes frites och resten av guacamolen.