Stekt kolja meunière med citron- och dragonsås
30

Stekt kolja meunière med citron- och dragonsås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Citron- & dragonsås

Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vatten
1 dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad dragon
1 tsk
Citron
1 st
Salt
Svartpeppar

Kolja meunière

Koljafilé (Fisk)
300 g
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 msk
Olivolja

Tillbehör

Småpotatis
450 g
Morot
1 st
Tomat
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 601 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skala och slanta morot. Koka morotsslantarna med potatisen ca 3 min mot slutet av koktiden.
  3. Citron- och dragonsås: Hetta upp lite smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, vatten, crème fraiche, smulad kycklingbuljong och torkad dragon. Koka upp och sjud ca 5 min. 
  4. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet, lägg undan till servering. Pressa citronsaft (ca 1 msk) i såsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Kolja meunière: Lägg upp vetemjöl på en tallrik. Krydda koljafilé med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd fisken i mjölet. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och stek den panerade koljan ca 3 min per sida, tills fisken är klar.
  6. Klyfta tomat, lägg upp i en skål. Klyfta resten av den använda citronen. 
  7. Strö citronskalet över fisken och servera med citron- och dragonsås, nykokt potatis, morötter, tomat och citronklyfta.