Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Marinerad mozzarella
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Oregano
10 g
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomatsås
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Kapris
½ burk
Snacksoliver
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Oregano
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 764 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Marinerad mozzarella: Tärna mozzarella. Grovhacka oregano. Skiva vitlök tunt. Lägg allt i en bunke och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå till servering.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av pastavattnet till steg 5.
- Tomatsås: Finhacka gul lök och tomat. Häll av kapris. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek lök och pressad vitlök ca 2 min.
- Tillsätt den hackade tomaten, konserverade körsbärstomater, kapris, oliver, torkad timjan, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra ca 10 min.
- Grovhacka oregano. Blanda den nykokta pastan med tomatsås och det sparade pastavattnet. Toppa med marinerad mozzarella och färsk oregano!