Morot- och ingefärssoppa med bruschetta och ostkräm
25
Laktosfri
Vegetariskt

Morot- och ingefärssoppa med bruschetta och ostkräm

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • korn,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • bakplåtspapper

Morot- & ingefärssoppa

Morötter
300 g
Ingefära
½ bit
Röd chili
½ st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Kokosmjölk
½ förp
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Vitvinsvinäger
½ msk
Gurka
1 st
Bladpersilja
10 g

Bruschetta

Surdegsbaguette (Korn, Vete)
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja

Ostkräm

Formaggio (Mjölk)
50 g
Stora vita bönor
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 589 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Morot- och ingefärssoppa: Slanta morötter. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Kärna ur och skiva röd chili och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs allt ca 2 min.
  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt puttra ca 10 min, eller tills morötterna är mjuka. 
  4. Bruschetta: Skiva surdegsbaguette och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite olivolja och grädda högt upp i ugnen ca 5 min, tills brödet fått fin färg. 
  5. Ostkräm: Finriv formaggio. Häll av och skölj stora vita bönor. Lägg hälften av bönorna och riven ost i en mixerbunke. Tillsätt olivolja, vatten och vitvinsvinäger. Mixa slätt. Smaka av med lite salt. 
  6. Morot- och ingefärssoppa: Tillsätt resten av bönorna till soppan. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och vitvinsvinäger.
  7. Dela gurka i stavar. Grovhacka bladpersilja. Toppa morot- och ingefärssoppa med persilja. Servera med gurkstavar, bruschetta och ostkräm.