Krämig portabellopasta med sesamfrön och röd chili
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Krämig portabellopasta med sesamfrön och röd chili

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar

Svampsås

Portabello
150 g
Salladslök
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Olivolja
½ tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ krm
Imat (Havre)
1 ½ dl
Svartpeppar
½ krm

Till servering

Casarecce (Vete)
200 g
Bladpersilja
20 g
Babyspenat
65 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 568 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten till steg 5.
  2. Förberedelser: Skär portabello i cm-tjocka skivor. Skär salladslök, vitlök och röd chili tunt (spara lite till servering). 
  3. Svampsås: Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs portabellosvamp, salladslök, vitlök och chili ca 5 min, tills svampen mjuknat. 
  4. Tillsätt sesamfrön, japansk soja, tomatpuré, salt och imat. Låt koka ihop ca 1 min.
  5. Finhacka bladpersilja. Blanda kokt casaeccepasta med svampsås och babyspenat. Späd med lite sparat pastavatten för önskad konsistens. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
  6. Toppa svamppasta med bladpersilja och lite röd chili.