Ugnsrostad tomat- och salsicciapasta med ruccola och fetaost
30

Ugnsrostad tomat- och salsicciapasta med ruccola och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • tomatpuré
  • olivolja
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
  • flingsalt

Ugnsrostad tomatsås

Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Tomat
2 st
Tomatpuré
1 msk
Olivolja
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Salsicciakorv
200 g

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g

Ruccolasallad

Rädisor
1 förp
Ruccola
30 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 782 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Ugnsrostad tomatsås: Grovhacka schalottenlök, röd paprika och tomat. Lägg allt i en smord rymlig ugnsform. Blanda med tomatpuré, lite olivolja, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
  3. Skär salsiccia i slantar. Rör om i ugnsformen med grönsakerna och strö över korven. Rosta ytterligare ca 10 min.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Ruccolasallad: Kvarta rädisor. Lägg i en salladsskål och blanda med ruccola. Smula över fetaost. Krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar. 
  6. Blanda avhälld pasta direkt i ugnsformen med grönsakerna. Servera med ruccolasallad.