Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- ketchup
- tomatpuré
- socker
- sambal oelek
- vitlök
Potatisklyftor
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Dressing
Ketchup
1 msk
Tomatpuré
½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Socker
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Vegoburgare
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 tsk
Ägg (Ägg)
2 st
Salt
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 778 kcal
- Fett 37 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Potatisklyftor: Klyfta bakpotatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
- Dressing: Lägg ketchup i en liten skål. Blanda med tomatpuré, kinesisk soja, honung, sambal oelek och pressad vitlök.
- Skiva halloumi. Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Lägg upp tomat, lök och mixsallad på ett fat.
- Vegoburgare: Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna. Stek halloumi på hög värme ca 2 min per sida. Lägg på ett fat. Hetta upp resten av olivoljan i den använda stekpannan. Stek äggen på medelvärme ca 2 min per sida. Krydda med lite salt och lägg upp på fatet med halloumi. Torka ur och spara pannan.
- Värm hamburgerbröd i den använda stekpannan. Fyll de varma hamburgerbröden med sallad, tomat, lök, stekt halloumi, stekt ägg och dressing. Servera med rostade potatisklyftor!