Asiatiska köttbullar med syrlig kålrabbisallad
35
Laktosfri

Asiatiska köttbullar med syrlig kålrabbisallad

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • sambal oelek
  • ströbröd
  • salt
  • neutral olja
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • flytande honung
  • rödvinsvinäger

Asiatiska köttbullar

Ingefära
½ förp
Bananschalottenlök
½ st
Koriander, stjälkarna
5 g
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kinesisk soja
1 tsk
Sambal oelek
1 krm
Ströbröd
2 msk
Salt
1 krm
Fläskfärs
250 g
Neutral olja

Ingefärssås

Ingefära
½ förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¼ tärning
Japansk soja
1 ½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Flytande honung
2 tsk

Morot- & kålrabbisallad

Morot
1 st
Kålrabbi
½ st

Till servering

Basmatiris
125 g
Koriander
15 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 691 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Asiatiska köttbullar: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Finhacka bananschalottenlök. Finstrimla korianderstjälkar. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet, spara den skalade limen till punkt 5. Lägg limeskal, ingefära, lök, pressad vitlök, korianderstjälkar, kinesisk soja, sambal oelek, ströbröd och salt i en bunke. Tillsätt fläskfärs och blanda ihop till en smet. Låt vila en stund. Forma sedan smeten till jämnstora köttbullar, ca 12 st. 
  3. Ingefärssås: Skala och finhacka resten av ingefäran (ca 1 msk). Lägg ingefära, vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja, majsstärkelse och flytande honung i en skål. Vispa så att buljongtärningen löses upp.
  4. Asiatiska köttbullar: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna ca 3 min runt om. Tillsätt ingefärssåsen. Låt sjuda upp och rör om försiktigt, lägg på lock. Tillaga klart under lock tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C), ca 10 min.
  5. Limevinaigrette: Pressa saft från den använda limen i en skål. Blanda med rödvinsvinäger, flytande honung och smaka av med lite salt.
  6. Morot- och kålrabbisallad: Skala morot och kålrabbi. Hyvla eller strimla morot och kålrabbi tunt, med mandolin eller osthyvel. Lägg i en bunke och blanda med limevinaigretten.
  7. Servera nystekta asiatiska köttbullar med ingefärssås, kålrabbisallad, plockad koriander och nykokt basmatiris.