Sötstark kyckling- och broccoliwok
30
Laktosfri
8-11
Points®värde per portion

Sötstark kyckling- och broccoliwok

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ketchup
  • socker
  • sambal oelek
  • vitlök
  • salt

Woksås

Japansk soja
2 msk
Ketchup
2 msk
Socker
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Majsstärkelse
1 tsk

Wok

Vitlök
2 klyfta
Ingefära
½ förp
Broccoli
1 st
Salladslök
½ förp
Kycklingfilé
300 g
Sesamolja
½ msk
Salt
¼ tsk

Till servering

Jasminris
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Woksås: Blanda japansk soja, ketchup, socker, sambal oelek (efter egen smak) och majsstärkelse i en skål.
  3. Wok: Finhacka vitlök och ingefära. Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär salladslök i mindre bitar. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm. 
  4. Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek kycklingen med salt ca 5 min, tills den fått fin färg och är helt genomstekt. Lägg på ett fat. Tillsätt broccoli till wokpannan och fräs ca 3 min. Rör ner salladslök och fräs ytterligare ca 1 min. 
  5. Lägg tillbaka kycklingen i wokpannan. Tillsätt vitlök, ingefära och woksåsen. Koka upp och sjud ca 2 min, tills såsen tjocknat något.
  6. Servera sötstark kyckling- och broccoliwok med jasminris.