Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- flytande honung
- bakplåtspapper
- vetemjöl
Sötpotatis- och linssallad
Sötpotatis
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Gröna linser
½ förp
Lime
1 st
Ruccola
30 g
Flytande honung
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Bakplåtspapper
1 st
Blomkålsbiffar
Blomkål
½ st
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Chili flakes
2 krm
Majsstärkelse
1 msk
Ägg (Ägg)
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Sötpotatis- och linssallad: Skala och skär sötpotatis i mindre bitar, ca 3x3 cm. Klyfta schalottenlök. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen, ca 20 min.
- Blomkålsbiffar: Grovriv blomkål i en bunke. Tillsätt vetemjöl, riven parmesan, chili flakes (efter egen styrka), majsstärkelse och ägg. Mixa med stavmixer till en formbar massa. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Forma blomkålssmeten till ca 4 bollar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Tryck ut bollarna till biffar i stekpannan. Stek på medelvärme ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta och fått fin färg.
- Sötpotatis- och linssallad: Häll av och skölj gröna linser. Ta ut ugnsplåten. Ringla över flytande honung och pressad limesaft. Blanda väl med gröna linser och ruccola. Toppa eventuellt med chili flakes.
- Servera nystekta blomkålsbiffar med sötpotatis- och linssallad.