Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad
50
Vegetariskt
9-15
Points®värde per portion

Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • laktosfri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande honung
  • bakplåtspapper
  • vetemjöl

Sötpotatis- och linssallad

Sötpotatis
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Gröna linser
½ förp
Lime
1 st
Ruccola
30 g
Flytande honung
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Bakplåtspapper
1 st

Blomkålsbiffar

Blomkål
½ st
Vetemjöl
½ dl
Riven parmesan
50 g
Chili flakes
2 krm
Majsstärkelse
1 msk
Ägg
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Sötpotatis- och linssallad: Skala och skär sötpotatis i mindre bitar, ca 3x3 cm. Klyfta schalottenlök. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen, ca 20 min. 
  3. Blomkålsbiffar: Grovriv blomkål i en bunke. Tillsätt vetemjöl, riven parmesan, chili flakes (efter egen styrka), majsstärkelse och ägg. Mixa med stavmixer till en formbar massa. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.  
  4. Forma blomkålssmeten till ca 4 bollar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Tryck ut bollarna till biffar i stekpannan. Stek på medelvärme ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta och fått fin färg. 
  5. Sötpotatis- och linssallad: Häll av och skölj gröna linser. Ta ut ugnsplåten. Ringla över flytande honung och pressad limesaft. Blanda väl med gröna linser och ruccola. Toppa eventuellt med chili flakes.
  6. Servera nystekta blomkålsbiffar med sötpotatis- och linssallad.