Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris
20
Laktosfri
Utan gluten
14
Points®värde per portion

Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • vitlök
    • neutral olja
    • salt
    • svartpeppar

    Keemacurry

    Ingefära
    ½ bit
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Tomat
    1 st
    Neutral olja
    1 tsk
    Curry madras
    1 msk
    Kalkonfärs
    300 g
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Lime
    1 st

    Till servering

    Basmatiris
    1 dl
    Koriander
    20 g
    Gurka
    1 st
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Currypasta: Skala ingefära. Grovhacka schalottenlök, ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och mixa med stavmixer tills det är finfördelat. 
    3. Keemacurry: Tärna tomat. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs currypasta och curry madras ca 3 min, under omrörning så att det inte bränner. Tillsätt kalkonfärs och fräs ytterligare ca 4 min. Rör ner tomat och stek ytterligare ca 10 min, på medelvärme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
    4. Grovhacka koriander. Skär gurka i stavar och ställ i glas.  
    5. Keemacurry: Ta från värmen och smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar. 
    6. Toppa keemacurry med koriander. Servera med basmatiris och gurkstavar.