Kycklinggryta bourguignon med potatisstomp och baconströssel
40
Laktosfri

Kycklinggryta bourguignon med potatisstomp och baconströssel

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • olivolja
  • tomatpuré
  • kycklingbuljong
  • vatten

Baconströssel

Tärnat bacon
1 förp

Potatisstomp

Mospotatis
450 g
Gräslök
10 g
Salt
Svartpeppar

Bourguignon

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Champinjoner
125 g
Morot
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Lagerblad
2 st
Tomatpuré
1 msk
Torkad timjan
2 krm
Rött matlagningsvin
2 dl
Kinesisk soja
1 tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
4 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 614 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Kvarta champinjoner och tärna morot. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x3 cm.
  2. Potatisstomp: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. 
  3. Bourguignon: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Bryn kycklingbitarna runt om ca 3 min och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt hackad lök, vitlök, morot, champinjoner, lagerblad, tomatpuré och torkad timjan, fräs ytterligare ca 3 min. 
  4. Tillsätt rött matlagningsvin, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Rör ut majsstärkelse i lite av vattnet. Häll ner majsredningen och resten av vattnet i grytan och koka upp. Låt sjuda under lock ca 15 min.
  5. Baconströssel: Stek tärnat bacon i en torr stekpanna på medelvärme ca 8 min, tills det blivit knaprigt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
  6. Potatisstomp: Strimla gräslök. Mosa den avhällda potatisen. Tillsätt gräslök (spara hälften till servering) och hälften av baconströsslet, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera kycklinggryta med potatisstomp. Toppa med gräslök och baconströssel!