Kycklingschnitzel med gremolata och ruccolayoghurt
30

Kycklingschnitzel med gremolata och ruccolayoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • vitlök
  • ströbröd

Rostad potatis

Småpotatis
450 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Bakplåtspapper

Sallad

Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Romansallad
½ st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Gremolata

Citron
1 st
Ruccola
15 g
Vitlök
1 klyfta

Ruccolayoghurt

Ruccola
15 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm

Kycklingschnitzel

Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ströbröd
½ dl
Olivolja
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 541 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Blanda småpotatis, lite olivolja och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
  3. Sallad: Skiva bananschalottenlök och tomat. Skölj romansalladen och riv bladen i mindre bitar. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. 
  4. Gremolata: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hacka ruccola. Blanda allt direkt på skärbrädan med pressad vitlök och spara till punkt 6.
  5. Ruccolayoghurt: Grovhacka ruccola och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, salt och chili flakes.
  6. Kycklingschnitzel: Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Häll ut lite ströbröd på en tallrik och vänd runt kycklingen. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Strö gremolatan över schnitzlarna.
  7. Klyfta den använda citronen. Servera kycklingschnitzel med gremolata, sallad, ruccolayoghurt, rostad potatis och citronklyftor.