Sydfransk fisksoppa med saffran och vardagsaioli
30

Sydfransk fisksoppa med saffran och vardagsaioli

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • sesamfrön,
  • korn,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • vitlök
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

Surdegsbaguette
1 st

Sydfransk fisksoppa

Morot
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
3 dl
Saffran
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Torskfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st

Vardagsaioli

Matyoghurt
1 dl
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 694 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 90 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Sydfransk fisksoppa: Skala och skiva morot. Klyfta gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, morot, tomatpuré, torkad timjan och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, saffran, vitvinsvinäger, socker och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 6 min.
  3. Vardagsaioli: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med olivolja, pressad vitlök och salt.
  4. Sydfransk fisksoppa: Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner fisken i grytan och sjud ca 3 min, tills fisken är klar. Tärna tomat och rör ner i grytan.
  5. Servera sydfransk fisksoppa med nygräddad surdegsbaguette och vardagsaioli.