Torskgratäng med dill och citron
30

Torskgratäng med dill och citron

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • laktosfri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Fiskgratäng

Citron
1 st
Dill
10 g
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torskfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Riven mozzarella
50 g

Tillbehör

Småpotatis
450 g
Gurka
1 st
Dill
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 508 kcal
  • Fett 15 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Gott med pressad potatis! Skala, koka och pressa potatisen med potatispress.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
  3. Fiskgratäng: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka dill. Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 3 min under omrörning. Rör ner citronskal och dill i såsen.
  4. Lägg torskfilé i en liten smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Häll såsen över fisken och strö över riven mozzarella. Tillaga i övre delen av ugnen ca 5 min. Höj därefter temperaturen till maxvärme och grill. Gratinera i ytterligare ca 5 min, tills gratängen fått fin färg.
  6. Tillbehör: Tärna gurka fint. Finhacka dill. Lägg upp i skålar eller blanda allt till en sallad. Klyfta den använda citronen.
  7. Servera nygratinerad fiskgratäng med potatis, gurka, dill och citronklyftor.