20
0,4 kg CO2e
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Spaghetti alla puttanesca med oliver, kapris, chili och persilja
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- socker
- salt
- svartpeppar
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti (Vete)
200 g
Kapris
½ burk
Gul lök
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Malen kanel
½ krm
Citron
½ st
Svartpeppar
Till servering
Tomat
1 st
Snacksoliver
1 förp
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 605 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 90 g
- Protein 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Häll av kapris. Grovhacka tomat. Finhacka gul lök, bladpersilja, röd chili och vitlök. Tänk på att färsk chili varierar i styrka, så smaka dig fram till önskad hetta.
- Spaghetti alla puttanesca: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs gul lök, chili, vitlök och kapris ca 5 min, tills löken är mjuk. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker, salt och malen kanel. Sjud ca 5 min.
- Smaka av tomatsåsen med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner spaghettin i såsen.
- Servera spaghetti alla puttanesca toppad med hackad tomat, snacksoliver och bladpersilja.