Singapore chili wok med fläsk, broccoli och vitlök
25
0,9 kg CO2e
Laktosfri

Singapore chili wok med fläsk, broccoli och vitlök

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • vetemjöl
  • socker
  • vatten
  • salt

Woksås

Neutral olja
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl
2 tsk
Socker
1 msk
Japansk soja
1 ½ msk
Kinesisk soja
½ msk
Vatten
1 ½ dl

Singapore wok

Fläskkotlett
300 g
Rödlök
1 st
Broccoli
1 st
Neutral olja
Salt
2 krm
Malen ingefära
1 tsk
Chili flakes

Tillbehör

Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 619 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Woksås: Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs hastigt. Rör ner vetemjöl, socker, japansk soja, kinesisk soja och vatten. Koka ihop ca 2 min. Ställ åt sidan.
  3. Förberedelser till Singapore wok: Finstrimla fläskkotlett. Klyfta rödlök. Skär broccoli i små buketter och strimla stammen. 
  4. Singapore wok: Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs köttet ca 3 min och krydda med salt. Fräs tills all vätska kokat bort och köttet fått fin stekyta. Lägg upp på ett fat. Tillsätt lite mer olja till woken och fräs alla grönsaker ca 3 min. Krydda med malen ingefära. Blanda ner det stekta köttet och woksåsen, koka ihop ca ½ min.
  5. Servera Singapore wok med nykokt jasminris. Toppa med lite chili flakes.