Fläskkotletter med kall dragonsås och rostad potatis
35
1,0 kg CO2e
Utan gluten

Fläskkotletter med kall dragonsås och rostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • mild senap
  • flytande honung
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • smör

Rostad potatis

Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Dragonsås

Bananschalottenlök
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Torkad dragon
1 tsk
Mild senap (Senap)
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Sallad

Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
65 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Smör (Mjölk)
1 tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 567 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 45 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
  3. Dragonsås: Finhacka bananschalottenlök och lägg i en skål. Rör ner matyoghurt, torkad dragon, mild senap, honung, salt och lite nymald svartpeppar. 
  4. Sallad: Dela cocktailtomater. Lägg tomater och mixsallad i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
  5. Fläskkotlett: Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Servera nystekta fläskkotletter med ugnsrostad potatis, kall dragonsås och sallad.