Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ströbröd
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- smör
Pannbiffar
Gul lök
1 st
Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör (Mjölk)
Potatismos
Mospotatis
450 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Morötter
150 g
Gurka
½ st
Rårörda lingon
100 g
Näringsvärde per portion
- Energi 662 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Pannbiffar: Skiva gul lök. Blanda ströbröd, mjölk, kinesisk soja, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar.
- Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek biffarna ca 7 min per sida på medelvärme, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Lägg ner lökskivorna i stekpannan och stek tillsammans med biffarna de sista minuterna.
- Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar. Ställ i glas.
- Potatismos: Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera nystekt pannbiff med lök, potatismos, grönsaker och rårörda lingon.