Italiensk kycklingcacciatore med rosmarinrostad potatis
35
0,9 kg CO2e
Laktosfri

Italiensk kycklingcacciatore med rosmarinrostad potatis

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • olivolja
    • salt
    • vitlök
    • svartpeppar
    • vetemjöl
    • rödvinsvinäger
    • vatten
    • kycklingbuljong

    Rosmarinrostad potatis

    Potatis
    450 g
    Olivolja
    ½ msk
    Torkad rosmarin
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk

    Kycklingcacciatore

    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    2 klyfta
    Röd paprika
    1 st
    Champinjoner
    125 g
    Bladpersilja
    10 g
    Olivolja
    Torkad timjan
    ½ tsk
    Torkad oregano
    ½ tsk
    Kycklinglårfilé
    350 g
    Salt
    1 krm
    Svartpeppar
    Vetemjöl
    ½ dl
    Rödvinsvinäger
    1 msk
    Kons. körsbärstomater
    ½ förp
    Vatten
    ½ dl
    Kycklingbuljong
    ½ tärning
    Näringsvärde per portion
    • Energi 583 kcal
    • Fett 22 g
    • Kolhydrater 55 g
    • Protein 41 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    2. Rosmarinrostad potatis: Halvera potatis och lägg i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, torkad rosmarin och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
    3. Kycklingcacciatore: Skär bananschalottenlök i tunna skivor och finhacka vitlök. Skär röd paprika i bitar och halvera champinjoner. Grovhacka bladpersilja.
    4. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök, champinjoner, torkad timjan och torkad oregano på medelvärme ca 5 min.
    5. Krydda kycklinglårfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Häll upp vetemjöl på en tallrik och vänd kycklingen i mjölet så att den täcks runt om. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen tills den fått fin färg. Lägg över i stekgrytan.
    6. Tillsätt röd paprika, rödvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong till grytan. Sjud på svag värme ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
    7. Strö bladpersilja över kycklingcacciatore och servera med rosmarinrostad potatis.