35
0,9 kg CO2e
Laktosfri
Italiensk kycklingcacciatore med rosmarinrostad potatis
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vitlök
- svartpeppar
- vetemjöl
- rödvinsvinäger
- vatten
- kycklingbuljong
Rosmarinrostad potatis
Potatis
450 g
Olivolja
½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Kycklingcacciatore
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd paprika
1 st
Champinjoner
125 g
Bladpersilja
10 g
Olivolja
Torkad timjan
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Kycklinglårfilé
350 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Rödvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
½ förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Näringsvärde per portion
- Energi 558 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rosmarinrostad potatis: Halvera potatis och lägg i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, torkad rosmarin och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Kycklingcacciatore: Skär bananschalottenlök i tunna skivor och finhacka vitlök. Skär röd paprika i bitar och halvera champinjoner. Grovhacka bladpersilja.
- Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök, champinjoner, torkad timjan och torkad oregano på medelvärme ca 5 min.
- Krydda kycklinglårfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Häll upp vetemjöl på en tallrik och vänd kycklingen i mjölet så att den täcks runt om. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen tills den fått fin färg. Lägg över i stekgrytan.
- Tillsätt röd paprika, rödvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong till grytan. Sjud på svag värme ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Strö bladpersilja över kycklingcacciatore och servera med rosmarinrostad potatis.