Peruansk kyckling med tomat- och koriandersalsa, rostad sötpotatis och vitlökssås
40
0,8 kg CO2e
Utan gluten

Peruansk kyckling med tomat- och koriandersalsa, rostad sötpotatis och vitlökssås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • salt
  • socker
  • olivolja
  • bakplåtspapper

Peruansk kyckling

Lime
1 st
Vitlök
2 klyfta
Linas tre kryddor
1 msk
Salt
½ tsk
Socker
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Minutfilé
330 g

Rostad sötpotatis

Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Vitlökssås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
¾ krm

Tomat- & koriandersalsa

Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
½ st
Koriander
20 g
Tomat
2 st
Lime, tvättad
1 st
Salt
1 ½ krm
Olivolja
1 msk

Stekt romansallad

Romansallad
1 st
Salt
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 626 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Peruansk kyckling: Blanda pressad saft från limen, pressad vitlök, Linas tre kryddor, salt, socker och olivolja i en bunke. Lägg ner minutfilé i marinaden och låt marinera minst 15 min.
  3. Rostad sötpotatis: Skär sötpotatis i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med lite salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills potatisen fått fin färg.
  4. Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
  5. Tomat- och koriandersalsa: Finhacka röd chili (för en mildare salsa - ta bort frön och fröfäste) och lägg i en skål. Finhacka bananschalottenlök och koriander. Tärna tomat. Lägg allt i en skål. Finriv det yttersta skalet på limen. Blanda ner det rivna skalet och pressad saft från halva limen, salt och olivolja.
  6. Peruansk kyckling: Hetta upp en grill- eller stekpanna. Grilla kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp kycklingen på en skärbräda eller ett fat och låt vila några minuter innan servering.
  7. Stekt romansallad: Dela gemsallad på längden. Krydda snittytan med lite salt. Stek i en stekpanna med olivolja eller grilla i grillpanna på snittytan ca 1 min.
  8. Servera grillad kyckling med rostad sötpotatis, tomat- och koriandersalsa, vitlökssås och romansallad.