Sojainkokt lax med chilistekt pak choy, svamp och sesamdressing
35
1,2 kg CO2e
Laktosfri

Sojainkokt lax med chilistekt pak choy, svamp och sesamdressing

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • sambal oelek
  • tomatpuré
  • socker
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • salt

Till servering

Jasminris
125 g

Sesamdressing

Sesamfrön
2 msk
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
2 tsk
Tomatpuré
2 tsk
Socker
2 tsk
Neutral olja
1 tsk
Japansk soja
1 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 ½ tsk
Vatten
2 msk

Sojainkokt lax

Laxfilé
300 g
Vitlök
2 klyfta
Lime
1 st
Malen ingefära
1 tsk
Japansk soja
¼ dl
Kinesisk soja
¼ dl
Vatten
8 dl

Chilistekt pak choy & svamp

Champinjoner
125 g
Pak choy
½ förp
Neutral olja
Chili flakes
2 krm
Salt
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 652 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg upp i en skål.
  3. Sesamdressing: Finhacka koriander. Lägg i en mixerbunke tillsammans med pressad vitlök, malen ingefära, 3/4 av de rostade sesamfröna, sambal oelek, tomatpuré, socker, neutral olja, japansk soja, vitvinsvinäger och vatten. Mixa allt med stavmixer till en krämig dressing.
  4. Sojainkokt lax: Krossa vitlöksklyftorna. Tvätta och halvera limen. Pressa ner limesaften i en kastrull och lägg ner de använda limehalvorna. Tillsätt krossade vitlöksklyftor, malen ingefära, japansk soja, kinesisk soja och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Halvera laxfilé. Dra kastrullen från värmen och lägg ner laxen, lägg på ett lock och låt dra ca 18 min.
  5. Chilistekt pak choy och svamp: Kvarta champinjoner och skär pak choy i grova bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek svampen ca 4 min. Tillsätt pak choy och stek ytterligare 1 min. Krydda med chili flakes, lite salt och resten av de rostade sesamfröna. Toppa med koriander.
  6. Servera sojainkokt lax med sesamdressing, jasminris, chilistekt pak choy och svamp.